Toont je kat ongewenst gedrag of is je kat aggressief en lukt het niet om het af te leren? Dan help ik je daar graag bij. Door middel van gedragstherapie leert je kat nieuw gedrag en veranderen we ongewenst gedrag in nieuw gewenst gedrag. Uiteraard ga ik altijd op een diervriendelijke manier te werk: je kat wordt zonder dwang, angst of stress van het foutieve gedrag afgeholpen. Benieuwd naar mijn manier van werken? Hieronder lees je meer over mijn werkzaamheden en de inhoud van de gedragstherapie voor katten.

Wanneer is gedragstherapie bij een kat noodzakelijk?


Veel gedrag is voor een kat normaal gedrag maar het kan voor een mens problematisch zijn; plassen in de plantenbak, krabben aan een tafelpoot of bank. Onzindelijkheid, blazen, krabben en agressie duiden echter wel vaak op problemen, het mis dan belangrijk om snel advies te vragen.

Als het gedrag van je kat een probleem vormt voor je huishouden en omgeving, moet je zo wie zo snel aan de bel moeten trekken. Als katten gedragstherapeut ondersteun ik je graag en zal ik op een vriendelijke wijze het foutieve gedrag van je kat veranderen. Overigens ben ik ook inzetbaar voor foutief gedrag bij andere huisdieren: zo ben ik ook een honden gedragstherapeut.
Gedragstherapie kat

Wat kun je verwachten van gedragstherapie voor je kat?


Gedragstherapie voor je kat zal ongeveer drie maanden duren. Allereerst plannen we afspraak in waarop ik kennis zal maken met jou en je kat. Tijdens deze afspraak bespreken we het probleemgedrag dat je kat vertoont. Vervolgens ga ik aan de slag met een analyse om te achterhalen wat het gedrag van de kat veroorzaakt. Meestal vertoont een dier niet zomaar onzindelijk gedrag, dus is het zeer belangrijk om tot de oorzaak te komen. Als het analyserapport rond is, nodig ik je uit voor een tweede afspraak waarop ik de bevindingen zal presenteren. Op basis van de bevindingen bepalen we de beste aanpak om het foutieve gedrag af te leren.

De volgende drie maanden ga je aan de slag met het implementeren van het advies. We houden daarbij regelmatig contact om de voortgang bij te houden. Natuurlijk is het plan helemaal afgesteld op de kat en is het tevens mogelijk dat het plan halverwege het traject zal worden veranderd. Het is fundamenteel dat de aanpak aansluit op jouw kat en daarom is het soms passen en meten om te zien wat het meest effectief zal zijn. Ben je op zoek naar gedragstherapie voor je kat?

Een gelukkige kat in huis door mijn advies


Op basis van het onderzoek zal ik als katten gedragstherapeut adviseren over de vervolgstappen. We stippelen een plan uit voor de komende maanden om zo over tijd het foutieve gedrag van je kat af te leren. We houden regelmatig contact om de voortgang bij te houden en zodat we kunnen bijsturen als we merken dat een aspect beter werkt dan het andere. Zo zorgen we samen voor een verbeterd gedrag en krijg je er een gelukkige kat voor terug!

Het lukt me niet om zonder cookies te werken, het zijn er zo min mogelijk en ze zijn anoniem.