Dierengedragadvies

Stacks Image 16
Mijn naam is Jacomijn Hendrickx en ik heb iets met huisdieren. Zelf hebben we twee katten en zo nu en dan eentje meer. Enige jaren geleden begonnen we, mijn man en ik, voor het Dierentehuis ’s-Hertogenbosch e.o. met de opvang van kittens. Later werden dit, mede omdat onze eigen poes genoeg had van al die kittens, poezen en katers die wat extra zorg nodig hadden. Zo hebben we al heel wat beestje van hun stress en onrust afgelopen. Wil je hier meer over weten? Lees dan maar mijn blog: pleegpoes.

De zorg voor katten en mijn liefde voor al die andere leuke huisdieren maakte dat ik hier meer over wilde weten. Vanuit de filosofie ben ik mij ook steeds meer gaan interesseren voor dierenwelzijn en ethiek in relatie tot dieren.
Stacks Image 13
Als filosoof verzorg ik inleidingen in de filosofie, zit achter het filosofisch café van ’s-Hertogenbosch (Filos) en help mensen vanuit een filosofische praktijk met persoonlijke vragen waar zij mee rondlopen.
Inmiddels heb ik een paar modules gevolgd bij de Kattenacademie en tegenwoordig volg ik de postgraduate opleiding van Odisee University College voor Companion Animal Behaviour and Welfare. Mijn kennis wordt zo beter onderbouwd en bovendien uitgebreid met kennis van en over hond, konijn en knaagdieren. Deze kennis en kunde wil ik graag inzetten om het leven van de mens en van de huisdier(en) te verbeteren.